Akademi Okulu

İLSAM 2014-2015 sezonu Akademi Okulu programlarının startını verdi

Kısa adı İLSAM olan “İlahiyat İlimleri Araştırma Merkezi”nin lisans ve yüksek lisans İlahiyat öğrencisi yetiştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı “İLSAM AKADEMİ OKULU” seminerleri bu yıl 27 Eylül 2014 Cumartesi akşamı “Ördekli Kültür Merkezi”nde başladı. İzmir 9 Eylül Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’ın katılımıyla gerçekleşti.

Bu sene “ikinci sezonu”na giren ve “Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM hocanın konuk olduğu “İLSAM AKADEMİ OKULU” seminerinin konusu ise “Kuran’ın İslam Hukuku’ndaki Yeri” oldu.

Konuşmasının başlangıcında Kuran’daki ayetlerin iniş mantığı hakkında kısa bir bilgi veren Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM, daha sonrasında Kuran’ın İslam Hukukundaki yeri hakkındaki tebliğini sundu..

Konuşmasında özellikle Arap kültür, örfü ve adeti ile İslam Hukuku’nun karıştırılmaması gerektiği konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM konuşmasının sonunda “Akademi Okulu” öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Seminer sonunda Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’a, İLSAM’a olan katkılarından dolayı İLSAM Genel Bşk. Yrd. Akın KARADENİZ bey plaket takdim etti.

Etiketler

İlgili Makaleler

Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün