Konferans

2015 TÜDEF MEVLİD KANDİLİ “ÖZEL” PROGRAMI PROF. DR. MUSTAFA YILDIRIM’IN KONFERANSIYLA GERÇEKLEŞTİ

İLSAM’ın geleneksel olarak her yıl düzenlediği ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘2015 İLSAM MEVLİD KANDİLİ ÖZEL’ programı katılımcılara hem tezekkür hem de tefekkür dolu bir gece yaşattı. 

2 Ocak 2015 Cuma akşamı Ördekli Kültür Merkezi İLSAM’ın geleneksel hale dönüştürdüğü ‘MEVLİD KANDİLİ ÖZEL’ programına ev sahipliği yaptı. Programa Revizyon Hareketi bünyesindeki derneklerin üyeleri iştirak ettiler.

‘MEVLİD KANDİLİ ÖZEL’ programı Şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başladı.

Programımızın sunuculuğunu o güzel sunumuyla ve üslubuyla Sayın Mustafa Onur KUTLU yaptı.

Şehreküstü Camii İmam Hatibi Âdem ÇİFTÇİ Kur’ân tilavetiyle adeta dinleyicilere bir Kur’ân ziyafeti yaşattı.

Kur’ân tilavetinin ardından Tüm Din Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı ve İLSAM Genel Koordinatörü Akın KARADENİZ açılış konuşmasını yaptı. Akın KARADENİZ konuşmasında İslâm Dünyasının bilimde, kültürde, fende, felsefede, sanatta,  sporda, ekonomide yani hayatın her alanında zirvelere çıkabilmesine ve İslâm toplumlarında büyük inkılâpların yapılabilmesine, Kur’ân’ın mantığına, ruhuna ve özüne hâkim; ‘Allah Resulü (sav) bugün, 21. asırda yaşıyor olsaydı nasıl bir İslâm Medeniyeti inşa ederdi?’ sorusunun cevabını bulabilmiş, O’nun şekline, şemaline, kılığına, kıyafetine takılı kalmayarak, O’nun dünya görüşünü, hayata bakış açısını, yaşadığı zamanın sorunlarına getirdiği çözümlerin arkasındaki ilkeleri idrak edebilmiş; sağlıklı bir dünya-ahiret dengesi kurabilmiş; kendine güvenen, genç ve dinamik bir MUHAMMEDİ NESİL’in öncülük edebileceğini belirtti.

Genel Başkanımızın konuşmasından sonra Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerimizden Osman ATASEVEN ve Muammer Gürkan ÖZÜCAN Osman Yüksel SERDENGEÇTİ’ye ait olan ‘BİR KAHRAMAN BEKLİYORUZ’ adlı şiiri muhteşem yorumladılar.

Şiirden sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM “HAYATIN İÇİNDEN BİR PEYGAMBER” konulu bir konferans verdi. Konferansında Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM Hz. Peygamber’in insan ilişkilerine verdiği önemi, dünyevi işlerde sahabeyle devamlı istişareye ettiğini, kadına verdiği değeri, işi ehline verme hususunda gösterdiği özeni örnekleriyle anlattı. Allah Resûlü’nün o gün insanlığın hali ne olacak gibi önemli bir derdi olduğunu ve bugün de O’nun izinden gitmek istiyor isek bu önemli dert ile bizlerin de dertlenmesi gerektiğini vurguladı. Mevlid kandilini gerçek anlamda idrak etmenin ancak Allah Resûlü’nin misyonuna ve İslâm dinine destek verme ile mümkün olabileceğinin altını önemle çizdi.

Konferanstan sonra Özlüce Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizden Hamza GÜNEL konuklarımızı bir kez daha Kur’ân tilavetiyle buluşturdu.

İkinci Kur’ân tilavetinin hemen ardından Revizyon Hareketi Lideri ve Onursal Başkanımız Sayın M. İlyas BOZKURT’un “HATIRLATMAK GEREKİR’’adlı şiirini o muhteşem yorumu ile Barboros Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencilerimizden Rabia YİĞİT seslendirdi.

Programımızın son bölümünde ise Bursa’mızın önemli Tasavvuf Müziği sanatçılarından Tamer BAKIRCI, Üftade Tasavvuf Müziği Grubu ve semazenler eşliğinde tadına doyum olmayan bir Tasavvuf Musikisi konseri icra etti.

İlgili Makaleler

Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün