Panel

İLSAM KONYA ZİNDANKALE KONGRE MERKEZİ’NDE “KUR’AN ve HZ. PEYGAMBER” KONULU BİR PANEL GERÇEKLEŞTİRDİ

İlahiyat İlimleri Araştırma Merkezi (İLSAM) 22Aralık 2015 Salı günü Konya Zindankale Konferans Salonu’nda Hz. Peygamber (sav)’i yâd etme amacıyla “Kur’an ve Hz. Peygamber” konulu bir panel gerçekleştirdi.

İlahiyat İlimleri Araştırma Merkezi (İLSAM) tarafından düzenlenen “Kur’an ve Hz. Peygamber” konulu panel Konya Zindankale Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

(90)

Açılış konuşmasını Revizyon Hareketi Konya İl Başkanı Yunus KILIÇ yaptı.

Lise öğrencisi Engincan ASLAN, Onursal Başkanımız M. İlyas BOZKURT’un “Dünya”, ortaokul öğrencileri Senanur UZAN ve Ayşe FIRAT’da, Onursal Başkanımız M. İlyas BOZKURT’un  “Hatırlatmak Gerekir” adlı şiiri okudular.

(27)

İlahiyatçı Mustafa Onur Kutlu Kur’ân güzel tilavetiyle dinleyicilere bir Kur’ân ziyafeti yaşattı.

Kur’an tilavetinin ardından panele geçildi.

(209)

MODERATÖR MUHAMMET AYDOĞAN’IN KONUŞMASI

Panelin ilk konuşmasını Moderatör Muhammet AYDOĞAN gerçekleştirdi. Konuşmasında Peygamber Efendimiz (sav)’in, Kur’an’ın ayetleri ışığında Dünya-Âhiret dengesini nasıl oluşturduğuna değindi.

Moderatör Muhammet AYDOĞAN, Hz. Peygamber’in Dünya ve Ahirete bakış açısını çeşitli yönleriyle anlattıktan sonra şöyle konuştu. “Hz. Peygamber (sav) bir denge insanıdır. O dünya için Âhireti, Âhiret için de dünyayı ihmal etmemiştir. O İslam’ı bir bütün olarak yaşamış, dini yalnızca ibadetlere hasretmemiş, insan ilişkilerinde, aile hayatında, ticaret hayatında, devlet yöneticiliğinde tüm insanlığa model olabilecek ve örnek alınabilecek bir yaşam sürdürmüştür. 21. Asrın dünyası hâlâ daha O’nun dünya görüşüne muhtaç ve hasrettir.”

(251)

ENES AÇIK’IN “KUR’ÂN’A GÖRE Hz. PEYGAMBER” KONULU SUNUMU

Daha sonra ilk panelist olarak kürsüye Enes AÇIK geldi. “Kur’an’a göre Hz. Peygamber” adlı sunumunda, Hz. Peygamberi anlatma adına yanlış anlatımların önüne geçme ve O’nun hakikatlerle dolu yaşantısını anlama adına Kur’an bize nasıl rehberlik ediyor konusunu işledi.

Konuşmasını İlsam Onursal Başkanımız Muhammet İlyas Bozkurt’un Peygamber Efendimiz’i anlatan şu sözleriyle tamamladı.

“Hz. Peygamber (sav)’in, ahlakı Kur’an ahlakı, dil ve üslubu Kur’ân’ın dili ve üslubu, eğitim metodu Kur’ân’ın eğitim metodu, mantığı Kur’ân’ın mantığı, ruh ve hissiyatı Kur’ân’ın ruh ve hissiyatı ve hayata bakışı Kur’ân’ın hayata bakışıdır. Her kim Kur’ân’ı hayatına tatbik ederse, sünneti seniyyeyi hayatına tatbik etmiş olur.”

(276)

İBRAHİM TUNA’NIN “ALLAH RASÛLÜ’NÜN ADALET’E VERDİĞİ ÖNEM VE BİDAT VE HURAFELERLE OLAN MÜCADELESİ” KONULU SUNUMU

İkinci panelist olarak kürsüye İbrahim Tuna geldi. Sunumunda Allah Rasûlü’nün hayatının merkezinde olan adalet prensibinden ve bidat ve hurafelerle olan mücadelesinden bahsetti.

Adalet prensibinin Peygamber Efendimiz(sav)’in hayatındaki öneminden bahsettikten sonra batıl inanç, hurafelerin ve taassubun en önemli sebebinden şöyle bahsetti. “Hurafelerin, batıl inanışların, taassubun en önemli sebebi aklı kullanmamaktır. Aklı kullanmamak o kadar büyük bir belanın önünü açar ki hiçbir şey onu telafi edemez. Hurafeler, cahillik, fakirlik, yanlış din anlayışı yani tüm olumsuz hasletlerin ana kaynağı düşünmemek, tefekkür etmemek, aklı kullanmamaktır.“

(306)

MUSTAFA ONUR KUTLU’NUN “SÜNNET-İ SENİYYEYE İTTİBA’NIN ÖNEMİ” KONULU SUNUMU

Üçüncü panelist olarak kürsüye Mustafa Onur Kutlu geldi. Sunumunda Rasulullah’ın Peygamberlik yönünün mahiyeti,  sünnete ittibanın önemi,  sünnetin hayatımızdaki yeri konularını anlattı.

Sünnete İttiba’nın önemi şu 5 madde çerçevesinde işledi:

Birincisi: Cenâb-ı Hakk ısrarla sünnete ittibâ etmemizi emrettiği için Sünnet-i Seniyyeye uymalıyız.

İkincisi: Kur’ân’ı anlamak ve idrak etmek için Resûlullah’ın Sünnet-i Seniyye’sine uymalıyız.

Üçüncüsü: Allah’a doğru bir şekilde kulluk ve ibadetlerimizi hakkıyla îfa edebilmemiz için Resûlullah’ın Sünnet-i Seniyye’sine uymalıyız.

Dördüncüsü: Güzel ahlakın ve Edeb-i Hasene’nin kaynağı olduğu için Resûlullah’ın Sünnet-i Seniyye’sine uymalıyız.

Beşincisi: Vefa borcumuz olduğu için Allah Resûlü’nün sahih olan Sünnet-i Seniyye’sine uymakla mükellefiz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =

*

Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün